!function(f,b,e,v,n,t,s) {if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod? n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)}; if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version='2.0'; n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0; t.data-privacy-src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0]; s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,'script', 'https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js'); fbq('init', '228537580909293'); fbq('track', 'PageView');

EN VARIG ENDRING

– Når samboeren melder deg på et vektreduseringskurs, da tar du hintet, sier Martin Adelsøn.

Byline: Evy Sandberg

Hverdagslige ting begynte å bli tungt for Martin Adelsøn på 30 år. Han er en stor røslig kar, og vekta er over 100 kilo.
– Jeg var lei av at bare det å få på seg sokkene skulle være tungt. Og jeg var den i familien som gikk bakerst og pustet og peste, forteller han. Men tynn har ikke Martin noen planer om å bli. Hans ønske er å minske vekta, få bedre kondisjon og styrke for å tåle hverdagen.
– Jeg ønsket en varig endring for å ha en funksjonell kropp slik at jeg kan fortsette å gjøre jobben min som anleggsmaskin-mekaniker, og holde tritt med to aktive barn.

Martin skjønte han måtte ta grep, og da samboeren meldte han på et vektreduserings-kurs på Fønix på Hamar, tok han hintet. Kurset har et treningsopplegg og en teoridel.
– Bevisstgjøring i forhold til kostholdet var en aha-opplevelse. Før gaflet jeg innpå alt som sto på bordet. Nå vet jeg at hvis jeg spiser de riktige tingene kan jeg spise mye og samtidig gå ned i vekt. Maten er tuftet på et vanlig kosthold. Her er det ikke noe ekstremt, men vi følger en kostholdsplan med oppskrifter. Treningsopplegget er variert og gruppetilhørigheten har vært veldig fin, forteller Martin som samtidig roser Tina som har vært instruktør for kursene, og samboeren.
– De har vært gode støttespillere, forteller han.

Kurset har små grupper og går over åtte uker. Gruppedynamikken har vært veldig fin, synes Martin. Sjøl kaller Martin kurset for et livsstilsendrings-kurs, og ikke vektreduserings-kurs.
– Dette er ingen snarvei, men hvis du følger opplegget får du resultater. Målet er en varig livsstilsendring. Jeg har utfordret meg sjøl utenfor komfortsona, men det har vært artig og motiverende. Jeg har blitt 10 kilo lettere og føler meg freshere. Derfor var det lett å motivere seg til et nytt kurs i januar. Helt frivillig, ler Martin.

2020-01-15T17:00:43+01:00
Gå til toppen