Hei og godt nytt år til deg som Fønix Medlem.

2020 ble et annerledes år for oss som driver treningssenter. Gjentatte nedstenginger og mye usikkerhet har preget hele året, spesielt høsten. Vi har forsøkt å gjøre det beste ut av det og håper at du som medlem har satt pris på det. Hele samfunnet ble satt på prøve og det har vært et krevende år for mange virksomheter.

Nå er 2021 godt i gang og vi ser framover! Det går mot lysere tider, vaksinering og masse Ekte Treningsglede.

Vi kickstarter året med oppstart av en rekke kurs & aktiviteter som du som medlem kan melde deg på. Det viktigste for oss er at du finner Ekte Treningsglede!

senterledere fønix cc stadion

Dette er et kurs for deg som vil komme i bedre form ved hjelp av kondisjon- og styrketrening. Personlig trener Kristian Aabakken følger deg gjennom åtte uker med to fellestreninger i uka. Du trenger ikke være medlem for å delta på kurset.

Kursoppstart mandag 15. februar

Les mer om Superform her

Er du plaget med smerter eller stivhet i hofte, knær eller ankel? Vi starter opp Artrosegruppe i samarbeid med Altius klinikken.
Kurset starter tirsdag 09. februar.

Les mer om Artrosegruppen her

Bli med på åtte ukers vektreduksjonskurs. Kurset innholder teori, individuell kostplan, fellestrening og Personlig Trening. Kursholdere er Geir Atle Evensen og Kristian Aabakken.
Kurset starter tirsdag 16. februar.

Les mer om Fønix Vektreduksjon her.

KidZumba er barnedans for de mellom 4 – 12 år. KidZumba kjøres som kurs over en 8 ukers periode, med én trening i uka.
Kursoppstart er mandag 8. februar.

Les mer her

FønixKids er fysisk aktivitet tilrettelagt for barn med fokus på lek og mestring. FønixKidz kjøres som kurs over en 8 ukers periode, med én trening i uka.
Kursoppstart onsdag 10.februar.

Les mer her

Fønix hjelper deg i hverdagsklemma. Tid med barna og trening? Ja takk, begge deler! Da er det bare å bli med på foreldre & barn trening i 6 uker fra februar!

Kursoppstart mandag 08.februar.

Les mer om Foreldre & Barn trening her.

Vi som treningssenter, og treningssenterbransjen for øvrig, er hardt berørt av pandemien. Det har dessverre (feilaktig) oppstått et bilde av at trening på treningssenter medfører økt smitterisiko. Flere studier både i inn- og utlandet har vist det samme: det er trygt å trene på treningssentre (europeisk studie & studie fra New Zeeland).
Årsaken til dette er i stor grad alle tiltak og restriksjoner som har blitt innført etter 15. juni. Avstandskrav er satt, kapasitet på gruppetrening og trening for øvrig er redusert, renholdsrutiner både hos ansatte og medlemmer er skjerpet og tiltakene blir fulgt opp.

Allerede midt under første pandemibølgen ble det utført en studie av universitetet i Oslo om smittespredningen på treningssentre. Konklusjonen er tydelig; det er ingen økt smittespredningsfare ved å trene på treningssenter. Heller ikke etter gjenåpning 15. juni har det vært smittespredning knyttet til treningssentre. Dette til tross for flere millioner besøk! Det viser at bransjen har tatt pandemien på alvor og innført effektive virkemidler og tiltak som sikrer trygg trening.

Helt konkret gjør vi følgende på Fønix:

 • Vi har utarbeidet egne smittevernplaner for begge sentre. Disse blir kontinuerlig vurdert og justert etter behov samt lokal smittesituasjon.
 • Vi har satt hånddispensere med hånddesinfeksjon mange steder rundt omkring på sentrene våre.
 • Vi har innført et maksimalt antall samtidige trenende medlemmer, ut i fra størrelse på treningsareal. Antall besøkende blir fulgt med på fortløpende av våre ansatte.
 • Alle hyppig berørte overflater som heisknapper, dørhåndtak og lignende blir vasket flere ganger daglig.
 • For å overholde krav til avstand har vi redusert kapasitet på alle våre gruppetimer, samt at deler av kondisjonsavdelingen er stengt. Vi har tegnet opp egne firkanter i salene våre slikt at det er enkelt å holde avstand.
 • Vi har justert på timeplanen slikt at det også er mulig å holde avstand ved overgangen mellom to gruppetimer.
 • Har ansatte de minste tegn eller symptomer på luftveisinfeksjon, er de hjemme.
 • Badstuene holdes stengt.
 • I perioder der sentrene våre er stengt, eller vi ikke har lov å avholde gruppetimer, vil vi streame online gruppetimer gjennom våre nettsider.
  Her finner du også et stort bibliotek med masse online gruppetimer som du kan gjøre hvor du vil, når du vil!

Vi ønsker også at DU som medlem bidrar med følgende:

 • Har du tegn eller symptomer på luftveisinfeksjon? Hold deg hjemme!
 • Hold avstand til andre når du trener!
 • Utøv god håndhygiene og bruk håndkle når du trener!
 • Vask utstyr etter bruk.
 • Forsøk å være effektiv når du trener. Bruker alle maksimalt 90 minutter på en treningsøkt, vil flere få trent.
 • Tren utenfor presstider. Mandag til og med torsdag, mellom 17:00 og 19:30 er det på det mest travle hos oss. Hva med en morgenøkt før jobb?
 • Bruk garderober kun ved behov.

Kompensasjon for høst 2020

Til tross for at det har vist seg at trening på treningssenter er trygt, har kommuneoverlegene i Ringsaker og Hamar gjentatte ganger valgt å både stenge og redusere tilbudet vårt gjennom høsten i 2020. På Hamar ble senteret stengt helt i to perioder; stengt for alle under 26 år i en periode, mens vi i Brumunddal ble stengt i enda lengre perioder. Dette kommer i tillegg til perioder der vi har måtte redusere tilbudet vårt, enten ved å stenge barnepassen, stoppe gruppetimer, eller stenge skatehallen. Til tross for at alt dette er utenfor vår makt, synes vi det er på sin plass at du som medlem blir kompensert for disse ulemper. Vi velger dermed å kompensere alle våre medlemmer med 5 uker fri trening.

Praktisk rundt kompensasjon for høst 2020

Når vi går til et såpass drastisk skritt som å kompensere 5 uker trening til alle våre medlemmer, er det for å sende et signal til deg som medlem at din tilfredshet er veldig viktig for oss. Vi ønsker å være stolt av produktet vi leverer, og i høst 2020 ble vi ilagt for mange restriksjoner til å kunne være det. Vi håper de fleste har mulighet til å få kompensasjonen lagt til på slutten av medlemskapet. På denne måten vil Fønix fordele tapet over tid, og det vil hjelpe oss frem mot høsten 2021. Vi håper og tror at vi da kan forvente en positiv utvikling og mer normal drift.

Dersom du er avhengig av – eller ønsker – å bli kompensert nå, sender du en mail til Geir Atle Evensen (geir@ektetreningsglede.no) innen 01.02.2021.

Vi legger også opp til en annen måte å få kompensasjonen på. Vi ønsker å hjelpe våre dyktige PT’er slik at de kan komme tilbake til normalt. Derfor gir vi alle en mulighet til å ta ut kompensasjonen i form av tilsvarende rabatt ved kjøp av PT timer. Dersom dette er noe du ønsker, sender du en mail til PT ansvarlig Stijn Dubbelman (stijn@ektetreningsglede.no) innen 01.02.2021.

På denne måten blir alle medlemmer kompensert. Vi håper flest mulig kan være med å ta ut kompensasjonen på slutten av medlemskapet eller som rabatt på PT timer, og at vi sammen skal klare å få Fønix godt gjennom denne pandemien og fram til en mer normal hverdag.

Hold deg i aktivitet og ta med en venn

 

Det 2020 har vist oss er at det er viktigere enn noen gang å holde seg i fysisk aktivitet. Fysisk aktivitet styrker immunforsvaret, forebygger depresjon og gjør at vi klarer oss best mulig i utfordrende perioder.

Så la oss fortsette med å finne Ekte Treningsglede, også gjennom hele 2021. Ta med en venn på senteret og la de ta del i det vi alle sammen vet: Vi trenger Ekte Treningsglede!  

TA MED FAMILIE/VENNER PÅ TRENING! NÅ KAN DE PRØVE OSS EN VALGFRI UKE I LØPET AV JANUAR